nedeľa 10. decembra 2017

10.adventný deň


Okrähly desiaty adventný deň Vám prináša Blanche (Barbie Cinderella Lady Tremaine)
Vraciame sa znovu k vianočným rolákom a ku klasickým dekoráciám.Usmívající se

Kto je pozorný, ten si na prvý pohľad všimne jednu zmenu. Blanche ako jediná má na sebe oblečenú sukňu s pančuchami. Keďže viac vhodnejších sukničiek vo vianočnom štýle nemám, rozhodla sme sa použiť len túto károvanú, ktorá vianočný pocit vyvoláva najviac.
Zlaté malé vianočné sánky sme ako darček pred rokmi dostali od rodinnej známej a dlhé roky slúžila ako vianočná dekorácia u nás doma. Pred pár rokmi skončili sánky ako vianočný tovar do nášho vianočného obchodíka pre bábiky.
Odtiaľ pochádza i zlatá polička, ktorá je pôvodne drevený rámik na fotky prepolený na polovicu a namaľovaný na zlato. Anjel v zelených šatách je vianočná ozdoba na stromček, ktorej som zrušila visenie a bol to tiež darček pred pár rokmi na Vianoce.
Papierová veľká obálka s motívom Santa Clausa som tiež našla a vytlačila na internete na stránkach miniatúr.
Tiež je súčasťou vianočného obchodíka ako tovar.Úžasný
Zlatý črepník s dekoráciou je novinka, ktorú mami robila pre tento projekt. Kvetináč je odstrihnutý z takej podobnej palety a rovnakého materiálu ako sa predávajú vajcia, len neviem z akého mliečneho výrobku presne môže byť. Mama si ho totiež už vylovila medzi vyhodenými krabicami v Kauflande.Smějící se
Outfit sa skladá:
- vianočné náušnice: Tesco
- vianočný rolák: moja práca
- sukňa: Collage Style Barbie
- pančuchy: od Katky/zmrzlinky
- čierne vysoké čižmy: Barbie Fashionistas Accessories Pack

Vianočná pesnička na tento deň je zvláštna tým, že ju naspievala hromada spevákov.
Názov je Band Aid a je to špeciálne vytvorená super charitatívna skupina, ktorej hlavne účinkovali americkí, britskí a írski hudobníci. Tento projekt založil v roku 1984 írsky spevák, hudobník, herec a politický aktivista Bob Geldof člen skupiny The Boomtown Rats.
Jeho pozornosť v rokoch 1983-85 zaujali správy stanice BBC o zúfalej situácii v afrických krajinách, hlavne na záberoch obyvateľov v hladomorom postihnutej Etiópii. Mal myšlienku využiť popularitu a vplyv osobností hudobného priemyslu na mobilizáciu verejnosti na získanie materiálnej pomoci týmto krajinám. Pôvodnú superskupinu účinkujúcich, ktorá sa na jeho podnet sformovala, tvorilo štyridsať umelcov. Názov skupiny ("band aid" = "náplasť") vychádzal z potreby vystihnúť jej funkciu pomoci raneným a trpiacim. Jeho myšlienkou nebolo získať pomoc Afrike len od občanov Spojeného kráľovstva, zainteresovaním svetových hviezd získal potenciál pomoci od sympatizantov a fanúšikov z celého sveta.
Základným jednoduchým zámerom projektu bolo pre vianočný trh v tomto roku nahrať skladbu "Do They Know It´s Christmas?", ktorá by bola určená na to, aby sa výťažok z jej predaja využil na boj proti chudobe v hladujúcej Etiópii. Video ako aj situácia v tejto krajine dávali spolu šokujúci kontrast medzi týmito dvoma svetmi. Text piesne opisoval krajinu, kde nikdy nič nerastie, nepoznajú dážď ani vodu v riekach: "Vedia oni vlastne, že sú to Vianoce? - Do They Know It´s Christmas?"
Zdroj: Wikipédia
Vymenujem z 40 pár známych spevákov, ktorí sa v projekte objavili:
Bob Geldof, Sting, Phil Collins, Bono, George Michael a mnohí ďalší...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára