piatok 22. júla 2011

Najmenší členovia mačacej rodiny

cats
Rozhodla som sa Vám predstaviť moje najmenšie zlatíčka. Dlho som sa pohrávala s myšlienkou urobiť článok o mojich mačkách, ale chcela som hlavne predstaviť svoju zbierku bábik. Nedávno, keď som pozerala článok u Nicol o jej krásnej mačičke Elise, tak ma konečne inšpirovala a aby som aj ja ukázala svoje zlatíčka. Textu je veľmi veľa, tak sa prosím pripravte .

cleo
Tak toto je Cleo a jej päť detí. Cleo bude mať v tento mesiac tri roky a rodila už druhý krát. Mačiatka sme už nemali dva roky a ani sme ďaľšie nechceli, ale mali sme kocúra, ktorý ako jediný z našich kocúrov nebol vykastrovaný a keď Cleo mala svoje "obdobie párenia", tak sa jej podarilo utiecť von a s vonkajším kocúrom otehotnela. Zistili sme, že je tehotná dosť neskoro a samozrejme sme sa chytali za hlavu. Caesar, tak sa vonkajší kocúr volal nebol vykastrovaný, lebo nám zverolekárka povedala, že je už na to starý(síce mal 6 rokov) a mal aj problémy s očami. On už teraz júni niekde zmizol a tak máme o jednu starosť síce menej, ale samozrejme nám chýba.
Cleo nám rodila v apríli a porodila 5 mačiatok. Ostali jej štyri, hrdzavé umrelo. Pri malých mačiatkach to tak niekedy býva, dostanú kŕče, pár hodín nevedie už piť mlieko a to je im osudné. Síce sme sa ho snažili zachrániť, ale keď sme zistili, že nesaje bolo už neskoro.
Teraz už majú okolo 4 mesiacov a sú veľmi hravé a zlaté ako každé mačiatka. Sú to dve mačky a dva kocúri. Volajú sa Rómeo, Louis, Tiffany a Charllota. Na prvých dvoch menách sme sa s mamou dosť hádali, lebo jedno meno, ktoré sa páčilo mne sa zase nepáčilo jej a naopak. Mama chcela honosné mená. Na internete sme ich prehľadali stovky, až nakoniec sme zostali na pôvodných. Napr. mama chcela meno Napoleon a ja som jej tvrdila, že pre mňa je to meno pre psa. Našťastie sme sa dohodli tak, že ja som vybrala meno jednému kocúrovi a mama zase druhému. Obidvaja kocúrikovia majú dlhšiu a jemnejšiu srsť, lebo ju zdedili po svojej starej mame, ktorá mala dlhú šedú srsť. Mačičky majú krátku a tvrdšiu srsť.
Pôrod sa našťastie konal v sobotu a tak sme mohli Cleo pomáhať. Cleo si zmyslela aby vedľa nej bola jej neter Phoebe, ktorá sa od nej celý čas nepohla. Bolo to veľmi zlaté ako jej dávala psychickú oporu, veľmi to s ňou prežívala. Pôrod skončil po 4 hodinách. A Phoebe si myslela, že je tiež ich mama. Ale mi sme nechceli aby bola pri nich aj ona, keďže si na ne lahla a mohla ich ublížiť. Tak sme ju asi 2 týždne oddelovali, aby mala Cleo s deťmi súkromie. Phoebe to neodradilo a využila každú príležitosť aby bola pri deťoch. A tak mali až dve mamy a nakoniec sa pridala Cleina sestra Emma a deti mali 3 matky.



A toto sú až štyri matky . Ešte sa pridala ďaľšia Cleina sestra Rikki. Tigrovano-biela je Phoebe. Pod ňou je tigrovaná Emma, vedľa je pravá matka Cleo s malými deťmi a nakoniec tmavšo tigrovaná Rikki.



Tu už konečne vidia. Mačke sa otvárajú oči okolo 8 až 10 dňa života. Napr. mačičke Charlotta sa začali otvárať oči už 7 deň a jej bratovi Rómeovi až na 10 deň.


Krémový je Lousis. Môj miláčik:)

A teraz zopár fotiek, mojich fotkových momentiek.


Tiffany.


Louis


Charlotta


Rómeo


Veľký tiger je pre malých ich bratranec Ross, je to brat tigrovano-bielej Phoebe.



Šedý kocúr je Joey a je starším bratom malých mačiek.



Rómeo.


Louis.


Charlotta s mamou Cleo. Sú ako kópie .


Phoebe s Rómeom.

Na budúce Vám ukážem aj ostatnú štvornohú rodinu. A aj ďaľšie skvelé fotky malých mačiek

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára