štvrtok 15. decembra 2022

15.adventný deň - Máme vianočný piknik 🍩

15.adventný deň - Máme vianočný piknik 🍩
Bryan nasadol s Deidrou do auta a uniesol ju na romantický piknik, na ktorý sa dobre prichystal.
A hoci Michael Bublé a Idina Menzel spievali "Baby It´s Cold Outside" (Baby, vonku je zima), lebo ich zohrievala láska aj varené víno.Otázka 15.dňa kalendára:
Patrí u Vás varené víno k vianočným zvykom?

Scéna:
Táto scéna je druhou inšpiráciou z Pinteresu. Prvou scénou bol stánok s horúcou čokoládou, ktorý ste videli pred dvoma dňami.
Druhou scénou je piknik vo vianočnom štýle. 
Okrem fotenia v štýle stánok s horúcou čokoládou, sú moderné fotenia v štýle pikniku a to nielen tie vianočné. Proste na všetky sezónne fotenia je tento trend.
Pikniky sa väčšinou odohrávajú buď na korbe nejakého auta alebo sa otvorí kufor auta.
Tak túto druhú variantu sme chceli s mami previesť do bábikovského sveta.
Máme v zbierke dve autá, jeden otvorený mini Cooper pre dve osoby a toto modré väčšie "rodinné" Volvo, ktoré som pred 9 rokmi kúpila z druhej ruky na bazáre.
Je pekne vypracované, vzadu sú i detské sedačky (jedna však v mojom chýba), otvárajú sa mu dvierka na "tankovanie", posúvajú sa mu sedadlá. Jedinou chybou, ale tú majú úplne všetky autá pre Barbie od Mattela je, že sú veľkostne každé malé. Čo je vidieť najmä pri fotkách, kde bábiky stoja vedľa auta.
Keďže sa Volvu otvárať kufor, tak sme si samozrejme vybrali toto auto

Z tohto fotenia som mala väčšie obavy. Auto je dĺžkou pomaly rovnako dlhé ako celá moja zimná dioráma s brezami. Najmä sme potrebovali auto otočiť so zadnou stranou a tak dioráma bola už úplne malá, keďže som potrebovala rozložiť pred auto celú piknikovú scénu.
S mami sme sa dohadovali, že by sme potrebovali väčšiu bielu látku, ktorou by sme celú zimnú krajinku prikryli a rozšírili dopredu.
Takú látku sme nenašli a doma nemali. Ja som jej vravela, že použijeme bielu deku, lebo v prvých svojich kalendároch, keď som nemala ešte zimnú diorámu s brezami, tak som fotila len s dekou.
Mami stále tvrdila, že musíme na rozšírenie pridať projekt, ktorý ona vlani robila, je to taký jarno/letný park s chodníčkom a s konármi stromov. Vtedy ho vyrobila ako opozitum môjho zimného parku s brezami.
Keďže z časového dôvodu sme tento rok nemali vôbec čas skúšať si scény ani deň dopredu, robíme všetko "naostro", pred samotným fotením daného dňa. Nebola som 3x nadšená, myslela som si chvíľku, že zmením scénku a vymyslím s daným párom nejakú inú exteriérovú scénu.
Našťastie, som sa nechala ukecať s mami a poslúchla som ju. Postupovala som podľa jej pokynov a spojila som naše oba parky dohromady, ktoré som prekryla bielou dekou, ktorú som miestami ešte zasnežila a pridala ako zvyčajne zasnežené stromy. Tentokrát som sa "nesrala" a pridala hneď 5 kusov.
To sa dala zase na deku nahovoriť mami, pretože ona rozmýšľala iba o bielych papieroch či bielom kartóne, ktoré som mala obsypať umelým snehom. Neuvedomila si, že toľko umelého snehu ani doma nemáme, aj keď som teraz v Kauflande dokupovala nový sáčok.
Ani sa nepýtajte, ale nakoniec nie vytvorenie scény boli nervy, ale odstraňovanie snehu z deky bola fakt "úžasná" práca, pretože som sneh chcela ešte zachrániť na ďalšie použitie.

Naaranžovanie scény už nebol problém. Naše rôzne dekorácie a najmä obľúbená nová károvaná látka hrali opäť hlavnú úlohu.
Na scéne pije pár víno a má tam i šálky s horúcou čokoládou a sladkosti, ktoré si nakúpili v stánku s horúcou čokoládou.

Pár je zladený do vianočných svetríkoch a uggs čižmách z mojej dielni, ktoré som robila pred 2 rokmi do záverečnej scény adventného kalendára, kde trávil pár Vianoce na chate. Rovnaký svetrík s čižmami som vtedy robila i pre jednu Shelly, ten outfit ste mohli vidieť pri dni s pozerám TV v tohtoročnom adventnom kalendári.

Rekvizity:
drevené pne - kupované v jednom súkromnom obchode 
vianočné drevené hviezdy - naša vianočná dekorácia
víno s dvomi pohármi - darček od kamarátky Katky G./zmrzlinky
fľaška s dvojfarebnými cukríkmi - moja práca
krabička s motívom lízaniek - moja práca
taniere - miniatúry japonskej značky Re-ment
príbory - z nejakého neznačkového nábytku pre bábiky
šálky s horúcou čokoládou - zo setu chaty od bábiky Moxie Girlz
zelený malý stromček - kupovaný v Kiku
dvaja škriatkovia - kupovaný v Kauflande
veniec s hlavou soba - moja práca
červené sviečky - spoločná práca mňa a mami
vianočné pečivo - darček od kamarátky Katky G./zmrzlinky
lampáš - zobratý od dekorácie Santa Clausa z Jysku 
piknikový košík - z jedného Mattel auta džípu
károvaná veľká a dve malé deky - vyrobila mami
nápis XMAS - moja práca

Aktéri/bábiky:
Bryan (zberateľský Ken AA Texas University)
Deidrea (Barbie Stardoll Pretty in Love)
pes samojed Snowball (Snowball Barbie Her pet dog)

Outfity:
Bryan
sveter a uggs čižmy - moja práca
rifle - od bábiky Justin Bieber
čiapka - vyrobila mami
Deidrea
sveter a uggs čižmy - moja práca
rifle - Barbie Basic 002 Model No.05
čiapka - vyrobila mami
náušnice s vločkou - vianočné dámske Tesco












Pieseň: Baby, It´s Cold Outside
Interpreti: Michael Bublé & Idina Menzel




3 komentáre:

  1. Krásně přirozeně udělaný sníh a bílý sněžný pes je třešinkou navrch.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vy ste proste koumáčky, čo nevymyslíte. Perfektné, ja mám piknik furt spojený s letom, ale aj tento zimný je parádny :-) A tie zladené outifty boli prvé, čo som si všimla.
    Inak, ja mám len jedno Barbie auto a to je teda riadne veľké. Musím ho skúsiť niekedy porovnať do mierky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fascinují mě jejich vyladěné svetříky a trpajzlíci v kufru auta ;-)

    OdpovedaťOdstrániť